De diensten van Damoiseaux

Al 20 jaar werk ik voor particulieren, bedrijven en overheden aan het landschap. Dit doen we voornamelijk in Limburg, maar ook daarbuiten kunnen wij onze specialiteiten inzetten om de klus te klaren. 

Landschappelijke beplanting

Wij kunnen voor u grote aanplantingen van bijvoorbeeld hagen, bomenrijen of fruitgaarden uit handen nemen. Wij werken uitsluitend met inheemse soorten om zo het landschap een natuurlijke uitstraling te geven. Het gebruik van inheemse gewassen zorgt ervoor dat de beplanting vrijwel zeker tot groei en bloei komt. Hierdoor wordt het toekomstig onderhoud vergemakkelijkt en voorkomt dat er veel dode begroeiing ontstaan welk het aangezicht van het landschap versobert. Verder verricht ik onderhoud aan alle landschapselementen zoals houtsingels, poelen, knotbomen, hagen en hoogstamfruitbomen.

Door onze kennis op het gebied van landschappelijke beplanting worden wij voor zowel de aanleg als het onderhoud gevraagd. Wij werken onderandere voor de gemeente Leudal en de gemeente Heinsberg. 

Bosbeheer

Met Damoiseaux Cultuur Techniek heb ik veel ervaring in het plannen, uitvoeren en evalueren van de maatregelen die nodig zijn om een bos in stand te houden. Hierdoor zorg ik ervoor dat de bossen in een goede staat verkeren en blijven verkeren om zo de omwonende een mooie omgeving tot hun beschikking hebben. Hier kunnen ze dan optimaal genieten tijden het uitlaten van hun huisdieren of een frisse neus halen tijdens een fietstocht.

Daarnaast biedt bosbeheer natuurlijk ook de mogelijkheid om grondstoffen zoals hout uit het bos te winnen. Dit natuurlijk op een verantwoorde manier en op een dusdanige manier dat het bos in evenwicht blijft.
Het afval wat bij onderhoud ontstaat is prima geschikt om te gebruiken in een biomassa centrale, hierdoor wordt de natuur ontzien door CO2-belastende kolencentrales minder vaak te hoeven aanspreken.

Tuinonderhoud

Een tuin met veel of ingewikkeld snoeiwerk is elk jaar een uitdaging. Een goed onderhouden tuin wordt ongeveer 2x per jaar grondig bijgewerkt. Een goed onderhouden tuin groeit en bloeit op de juiste manier en is in evenwicht. Ik kan u bij helpen. Jarenlange ervaring in het onderhouden van tuinen heeft mij een expert gemaakt en zorg ervoor dat uw tuin er elk seizoen weer tip-top in orde uitziet.

Vaak wordt vergeten dat de grote begroeiingen zoals bomen en hagen grote invloed hebben op uw tuin. Het is daarom belangrijk dit goed te controleren en bij te  houden. Wij kunnen u hier in adviseren en wanneer gewenst het onderhoud voor u uitvoeren. 

Boomverzorging

Een boom is een levend stukje natuur. Net als de mens heeft een boom last van ziektes en plagen. Het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat een boom gezond blijft. Is een boom ziek dan is er het risico dat deze sterft en is de kans dat deze omvalt en daarbij schade aanricht erg hoog. Ook is de kans op schade bij storm groter aan een niet onderhouden boom en kan bij verzekeringen rare reacties teweegbrengen (niet uitkeren bij schade)

Geen enkele boom is te groot om voor te zorgen. Met het juiste onderhoud worden ook bomen in stedelijk gebied 100e jaren oud en hebben ook de volgende generaties plezier van de boom. Welke kinderen vinden een mooie boomhut nou niet leuk?

Verder kan het zijn dat de groei overlast veroorzaakt of dat de boom te groot is geworden, snoei is dan vaak een van de mogelijkheden om de boom toch nog te handhaven. Maar ook de keuze welke boom op welke plaats kan veel problemen voorkomen. Wij kunnen u bij deze problematiek van dienst zijn.